Textielframes en Peesdoeken

Zoek je een gemakkelijk te monteren en te verwisselen displaydoek voor expo’s, beurzen en andere evenementen?
Of wil je je winkel, bedrijf, kantoor of huiskamer sfeer geven met exclusieve decoratie?
Dan is een textielframe/peesframe met een bedrukt peesdoek van Sign and More een uitstekende aankoop.

Bepaal zelf je afmeting van het peesdoek en/of textielframe
Hoge kwaliteit doeken, voorzien van siliconen pees 3x14mm.
Peesdoeken voor verlichte of onverlichte frames.
De peesdoeken zijn zeer eenvoudig en snel te verwisselen.
Snelle levering.
Geen verborgen kosten!
Gratis bestands opmaak.

Wij staan bekend om onze korte levertijden, zodat je het doek snel in huis hebt. Alles is eenvoudig te regelen via de website: van het selecteren van het materiaal tot het uploaden van de opdruk. Onze peesdoeken zijn beschikbaar in diverse formaten. Bij het online invullen van de gewenste afmeting is de prijs meteen duidelijk. En ook aan het eind van het bestelproces kom je geen verborgen kosten tegen. Zo weet je bij het aanschaffen van een peesdoek voor textielframe via Sign and More altijd precies waar je aan toe bent.

Wat is een peesdoek?

Een peesdoek is een textieldoek waaraan rondom een siliconen pees wordt gestikt. Onze peesdoeken worden afgewerkt met een platte pees van 14 x 3 mm. Een peesdoek is geschikt om eenvoudig in een frame te bevestigen. Een kwaliteitsdoek met platte pees vind je bij signandmore.nl.

Ons ruime assortiment doeken is van de hoogste kwaliteit doordat Sign and More enkel werkt met de beste materiaalsoorten.

Wij maken peesdoeken in elk gewenst formaat. Wil je jouw peesdoeken op bijvoorbeeld een beurs gebruiken? Doordat de meeste materiaalsoorten brandwerend gecertificeerd zijn, lenen deze zich uitstekend voor het gebruik op evenementen. Dankzij de full colour print van onze moderne printers zal het doek een ware eyecatcher zijn.

Hoe werkt een peesdoek?

Een peesdoek is een textieldoek voorzien van een siliconen pees aan alle randen. Uiteraard is het peesdoek full color bedrukt. Het is een ideaal product als je wel eens wilt wisselen van afbeelding. Als je één of meerdere frames hebt hangen op kantoor of in je winkel en je wilt een keer een nieuw doek ophangen dan bestel je snel een nieuwe. De oude doeken kun je gewoon bewaren en eventueel later weer ophangen. Is je peesdoek vuil geworden? geen probleem, het kan namelijk gewoon in de wasmachine.

Waarom heeft een persoon een peesdoek nodig?

Zoek je een gemakkelijk te monteren en te verwisselen displaydoek voor expo’s, beurzen, evenementen of voor thuis aan de muur?

Of wil je je winkel, bedrijf, kantoor of huiskamer sfeer geven met exclusieve decoratie? Dan is een peesdoek van Sign and More een uitstekende aankoop. Wij staan bekend om onze korte levertijden, zodat je het doek snel in huis hebt. Alles is eenvoudig te regelen via de website: van het selecteren van het materiaal tot het uploaden van de opdruk. Onze peesdoeken zijn beschikbaar in diverse formaten. Bij het online invullen van de gewenste afmeting is de prijs meteen duidelijk. En ook aan het eind van het bestelproces kom je geen verborgen kosten tegen. Zo weet je bij het aanschaffen van een peesdoek via Sign and More altijd precies waar je aan toe bent.

Welke verschillende soorten peesdoeken zijn er en hoe zien ze eruit?

Er zijn peesdoeken voor verlichte en onverlichte frames

Meerdere materiaalsoorten voor het doek

Exact op maat gemaakt! Voorzien van platte pees 3 x 14 mm.

Wij leveren diverse peesdoeken:

– Eco display voor een onverlicht textielframe

– Samba lightex 190 grs/m² ( voor een LED-frame)

– Lighttex 260 grs/m² voor een LED-frame)

– Satijn (voor onverlicht frame) Heeft een chique uitstraling

– Theater block out (donkere backing tegen doorschijnen)

De meeste gebruikte peesdoeken zijn de eco-display en het samba lightex doek.

Als onze doeken worden full color bedrukt met jouw afbeelding en worden geconfectioneerd met een siliconen pees.

Peesdoek accessoires

Wil je een peesdoek gaan gebruiken dan heb je altijd een aluminium textielframe nodig, in dit frame wordt het doek d.m.v. de siliconen pees opgespannen zodat het strak in het frame zit.

De textielframes zijn verkrijgbaar in diverse types, bijvoorbeeld met of zonder Led-licht.

Zo leveren wij wand- of vrijstaande textielframes en zelfs ronde.

Zoals je ziet is er veel mogelijk en kunnen wij je hierin perfect adviseren

Heb je ook een frame voor het peesdoek nodig? Lees hier mee info over onze textielframes

Textielframe voor snelle bevestiging

Een belangrijk voordeel van een peesdoek is dat je het eenvoudig kan verwisselen. Deze eigenschap maakt een textielframe geschikt voor uiteenlopende display- en reclame-uitingen. De doeken worden geleverd met een rondom aangebrachte platte siliconenpees van 14 mm dik en 3 mm breed. Voor de bevestiging is het frame aan alle zijden voorzien van een uitsparing, waarin je de pees kunt vastklemmen. Om het peesdoek in het textielframe te plaatsen heb je geen gereedschap nodig, je druk met je duim het doek in een handomdraai in het frame. Het resultaat is een strak gespannen reclamedoek met een duidelijk zichtbare afbeelding en een goed leesbare boodschap. Overigens kan je het monteren van textielframe ook overlaten aan Sign and More. Onze servicemedewerkers komen op locatie uw in Nederland en Vlaanderen.

Textielframe met peesdoek

Standaard bieden we je twee soorten wandframes aan.
Een frame van 19mm en 27mm. Beide diktes worden aangeboden in de kleuren mat zilver, wit en mat zwart.
Alle textielframes leveren we compleet met doek en alle benodigde montage materialen.
Indien gewenst kunt u ook alleen een peesdoek bestellen. In het wandframe profiel kan je zelf gaten boren om het frame vervolgens aan de muur te monteren. Bij de vrijstaande frames komen natuurlijk bijpassende voeten.
Vrijstaande frames zijn in de meeste gevallen maatwerk, neem hiervoor contact met ons op.
Wij maken dan een vrijblijvende offerte voor u van het juiste vrijstaande textielframe.

Textielframe Montage

Wij kunnen voor u ook de montage van uw textielframe verzorgen.
Wij monteren door heel Nederland en Vlaanderen.
Informeer naar de mogelijkheden. info@signandmore.nl

Verschillende peesdoek materialen

Voor een textielframe met peesdoek kun je kiezen uit 6 peesdoek materialen:

Dekostof / ecodisplay

Ook dit materiaal is B1 gecertificeerd en kan dus ook op elke gewenste plek worden toegepast.
Dekostof/ecodisplay is een matte, soepele stof met een hoge resolutie print.
Dit maakt het materiaal geschikt voor veel indoortoepassingen:

Samba lighttex 195grs/m² (voor ledframes)

Samba Lightex is een polyester wat vanachter kan worden belicht, zodat onze toch al krachtige, heldere printkleuren extra geaccentueerd worden. Voornamelijk gebruikt voor Textielframes, lichtbakken, display systemen, banners, inflatables en tenten. Samba Lightex is kreukvrij, waterafstotend en rafelt niet.

Universal Lightex

Universal Lightex is een polyester wat vanachter kan worden belicht.
Het wordt voornamelijk gebruikt voor Textielframes, lichtbakken, display systemen, banners, inflatables en tenten. Universal Lightex scheurt niet en is waterafstotend.

Theater / blackback 290g/m²

Blackback Textiel is een enkelzijdig blackout textiel van polyester met een katoenlook en zwarte achterzijde.
Het is 100% PVC vrij. De toepassingen worden vooral gebruikt in de standbouw.
Blackback Textiel is een ideaal materiaal voor blackout toepassingen met een luxe uitstraling.

Universal Tentex

Universal Tentex is een textiel gemaakt 100% polyester en is volledig PVC vrij.
Het is te gebruiken voor veel toepassingen zoals display systemen, banners, tenten, parasols, sierkussens, zitzakken en nog veel meer.
Universal Tentex is brandwerend, waterafstotend en slijtvast, en het rafelt niet.

Spinakerdoek

Spinakerdoek is een kreukvrij, translucent, sterk textiel. Het wordt voornamelijk gebruikt voor banners, inflatables, skydancers en voor decoratieve doeleinden. Met spinaker kan er bijvoorbeeld een ruimtelijk effect gecreëerd worden in combinatie met bijvoorbeeld een Eco Display doek.

Satijn

Satijn is een hoog glanzende polyester en is geschikt voor diverse indoor toepassingen zoals banieren, frames en spandoeken.

Alle Peesdoeken bekijken –  de meestvoorkomende peesdoeken en frames zijn hier te bestellen. zit uw frame of peesdoek er niet bij! neem dan contact met ons op via de mail of bel 013-7850599

Aluminium textielframe

Voor een peesdoek heb je altijd een aluminium textielframe nodig. Het aluminium textielframe heeft een gleuf waarin de siliconenpees die aan het peesdoek wordt gestikt in wordt gedrukt. Doordat het textielframe gemaakt is van aluminium heeft dit een strak uiterlijk en zit het doek super strak gespannen in het frame.

Hoe werkt een aluminium textielframe?

Een aluminium textiel werkt zeer eenvoudig, wij maken het precies voor je op maat en zagen de hoeken in verstek zodat deze makkelijk met bijgeleverde beugeltjes in elkaar geschoven kan worden. Bij een aluminium wand textielframe kun je makkelijk in het frame op de door jouw gewenste plaatsen gaatjes boren voor de bevestiging aan de muur. Kies je voor een vrijstaand aluminium textielframe dan is het profiel wat breder zodat het netjes rechtop blijft staan. Bij een vrijstaand aluminium textielframe kun je kiezen of dat je aan een zijde een peesdoek met opdruk wilt hebben, maat dubbelzijdig is ook mogelijk. Dit is heel interessant voor in een etalage.

aluminium textielframe

Wat zijn de voordelen van een aluminium textielframe?

Met een aluminium textielframe kun je snel hele grote oppervlakten voorzien van een mooie afbeelding, een wand van 9×4 meter kunnen wij met een aluminium textielframe en een naadloos bedrukt peesdoek snel veranderen. Een ander groot voordeel is dat je het peesdoek snel ui het aluminium textielframe kunt verwijderen en voorzien van een ander peesdoek.

Welke verschillende soorten aluminium textielframes zijn er?

Er zijn diverse soorten aluminium textielframes, namelijk voor verlicht en onverlicht.

Bij verlichte aluminium textielframes heb je weer andere peesdoeken nodig dan bij onverlichte textielframes. Wij leveren vrijstaande aluminium frames op jouw afmeting met bijvoorbeeld zwarte voeten zodat het netjes blijft staan of met speciale ogen om het frame netjes op te hangen. De aluminium textielframes leveren wij in 3 kleuren, namelijk Aluminium kleurig, zwart en wit poedercoat. Wij maken ook een special frame voor je, bijvoorbeeld een rond frame of een kubus. Er kan heel veel met aluminium textielframes.

Zijn er alternatieve producten die je moet bestellen als je een aluminium textielframe koopt?

In principe kun je een aluminium textielframe direct gebruiken. Je moet natuurlijk wel een peesdoek bezitten of er een laten maken. Er zijn voor moeilijke montage natuurlijk oplossingen zoals bijvoorbeeld speciale muur bevestiging beugels. Ook zijn er diverse oplossingen om een aluminium textielframe op te hangen, dit kan vrijstaand of tegen een muur.

Hoe werkt het proces van peesdoek bedrukken?

Onze peesdoeken worden digitaal of d.m.v. sublimatie bedrukt. Dankzij de full colour print van onze moderne printers zal het doek een ware eyecatcher zijn. Nadat het peesdoek bedrukt is gaat het naar de confectie afdeling, hier stikken onze medewerkers rondom een siliconenpees aan het peesdoek. Vandaar de naam Peesdoek. De siliconenpees heeft een afmeting van 3x14mm en is geschikt voor alle standaard textielframes. De siliconen pees zorgt ervoor dat het peesdoek netjes strak in het frame komt te zitten. Het bevestigen van een peesdoek in een textielframe is vrij eenvoudig, je hebt hiervoor geen gereedschap nodig. Aan het peesdoek wordt een lipje gestikt waarmee je eenvoudig het peesdoek uit het textielframe trekt. Je kunt het peesdoek dus snel en eenvoudig verwisselen.

Ik wil een peesdoek kopen, waar moet ik op letten?

Als je een peesdoek gaat kopen bekijk dan eerst of je een verlicht of onverlicht textielframe bezit. Een verlicht frame oftewel  LED-frame heeft rondom of op de achterwand krachtige LED’s welke het doek mooi en egaal uitlichten. Onverlichte doeken worden vooral gebruikt bij grote wandframe’s deze worden dan aan de voorzijde dmv spot uitgelicht. De afmeting van een peesdoek kun je eenvoudig opmeten. Je hoeft niet het oude doek na te meten maar het Textielframe. Meet de buitenmaat van het frame en het peesdoek past als gegeoten. Voor de opmaak van het peesdoek hoef je geen professional te zijn, maak het doek op de netto maat op en zorg voor een hoge resolutie. Wij controleren altijd jouw ontwerp op kwaliteit, en sturen een drukproef op ware grote. Mocht je de opmaak van een peesdoek zelf niet kunnen, maak dan gebruik van onze gratis opmaak service. 

Waar moet ik voor uitkijken wanneer ik een peesdoek online wil bestellen?

Als je een peesdoek online gaat bestellen zorg er dan voor dat je het textielframe waarin het doek geplaatst moet worden goed hebt opgemeten, zodat je weet hoe groot het peesdoek geproduceerd moet worden. Kijk ook of je een verlicht of onverlicht textiel frame hebt hangen, er zit namelijk een behoorlijk verschil in de doeken. Voor een onverlicht frame heb je een ander peesdoek nodig dan in een verlicht textielframe. Bij het bestellen van een peesdoek heb je ook nog keuze uit verschillende materialen peesdoeken. Standaard wordt voor onverlichte frame meestal gekozen voor een eco display peesdoek. Bij verlichte frames wordt meestal een Samba lightex doek gekozen.

Wat is het verschil tussen peesdoek frame met of zonder verlichting?

Het verschil tussen een peesdoekframe met of zonder verlichting is dat een verlicht peesdoekframe wordt uitgevoerd met LED’s. bij kleinere frames worden de LED’s aan de onder en bovenkant gezet, worden de peesframes iets groter dan zetten we de LED’s aan de langste kanten. Bij heel grote peesframes met verlichting zetten we de LED’s rondom, hierdoor krijg je een mooie egale uitlichting van het doek. Een peesframe met verlichting is een ware eye catcher. Het voordeel van een onverlicht peesframe is dat dit frame niet zo diep hoeft te zijn. Je kunt een peesframe zonder verlichting aan de voorzijde d.m.v. spot goed uitlichten.

 Wat zijn de voor-en nadelen van de volgende peesdoek frame materialen? (eco display, samba lightex, vlaggenstof, spinakerdoek en satijn)

Eco Display (meest gebruikt)

Materiaal Polyester doek

Gewicht 210 gr/m2

Maximale breedte materiaal 320 cm

 

Samba Lightex (voor LED-frame)

Materiaal Polyester doek

Gewicht195 gr/m2

Maximale breedte materiaal 500 cm

 

Vlag polyglans

Materiaal Polyester doek

Gewicht 117 gr/m2

Maximale breedte materiaal 320 cm

 

Lightex (voor LED-frame)

Materiaal Polyester doek

Gewicht 260 gr/m2

Maximale breedte materiaal 320 cm of 500 cm

Spinakerdoek

Materiaal Polyester doek

Gewicht 70 gr/m2

Maximale breedte materiaal 285 cm

 

Satijn

Materiaal Polyester doek

Gewicht 140 gr/m2

Maximale breedte materiaal 300 cm

 

Universal Tentex

Materiaal Polyester doek

Gewicht 200 gr/m2

Maximale breedte materiaal 200cm

 

Blackout Night

Materiaal Polyester doek

Gewicht 310 gr/m2

Maximale breedte materiaal 300 cm

 

Digitex Opaque Textiel

Materiaal Polyester doek

Gewicht 320 gr/m2

Maximale breedte materiaal 310cm

 

Blackback Textiel

Materiaal Polyester doek

Gewicht 285 gr/m2

Maximale breedte materiaal 500 cm

 

Pearl Lightbox

Materiaal Polyester doek

Gewicht 130 gr/m2

Maximale breedte materiaal 320 cm

 

Universal Lightex (voor LED-frame)

Materiaal Polyester doek

Gewicht 290 gr/m2

Maximale breedte materiaal 160 of 320 cm

Meshtex

Materiaal Polyester doek

Gewicht 250 gr/m2

Maximale breedte materiaal 320 cm

Wat is het meest bestelde formaat peesdoek frame en waarom?

Het meest bestelde peesdoek frame is het wandframe. Dit wandframe is gemakkelijk aan de wand te monteren en geeft je ruimte direct een heel andere look and feel.

Onze peesdoek wandframes zijn er in elke gewenste afmeting te verkrijgen en onze peesdoeken worden naadloos geconfectioneerd tot een grote van 5 meter hoor en 50 meter lang.

Je kunt een wandframe plaatsen op de gehele wand. Meet de wand goed op zodat het frame netjes de gehele wand vult.

Is er een voordeel als ik meerdere peesdoek frames bestel? Zo ja, waarom? Zo nee, waarom?

Het is geen probleem als u meerdere peesdoek frames besteld, wij zullen zorgen dat deze apart worden verpakt zodat u ze op de juiste plaats kan hangen. Aangezien grote peesdoek frames verzonden worden d.m.v. een transporteur kunnen we hier op de verzendkosten aardig besparen.